OLLR-liceu 2016
isj 4 - Copy

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

CNCC-noua

Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino”, Târgoviște

liceuldearte-balasa-doamna-targoviste - Copy

Liceul de Arte ”Bălașa Doamna”, Târgoviște

grup scolar OK

Grupul Școlar de Construcții ”Nicolae Mihăescu”, Târgoviște

CJ_DB_1

Consiliul Județean Dâmbovița

Primaria Targoviste

Primăria Municipiului Târgovişte

Vizitatori

Olimpiada de limba si literatura romana -liceu, etapa nationala, Targoviste 2016

Stimați profesori,

dragi elevi,

 

          Suntem încântați că ediția 2016 a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română are loc anul acesta la Târgoviște și că, pentru cinci zile, cei mai talentați elevi în acest domeniu își vor dovedi competențele. Responsabilitatea noastră de a găzdui atâția copii înzestrați, viitori oameni de cultură ai României, se va concretiza în efortul conjugat de a oferi condiții excelente, prin care să vă puteți bucura în aceste zile de tot ce are mai bun de oferit vechea Cetate de Scaun a Țării Românești.

          Îi apreciez în mod deosebit pe cei care ating înalte performanțe și mă bucur că printre cei mai buni se află și elevi dâmbovițeni, pe care îi sprijinim în efortul lor de a progresa, de a obține rezultate demne de moștenirea Văcăreștilor.

         Vă doresc, dragi participanți, succes în această competiție de înaltă ținută, cu un juriu pe măsură, și… multă inspirație!

 

 

Prof. Sorin Ion

Inspector Școlar General

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Inspector școlar general Sorin Ion

Stimați invitați,

dragi elevi și profesori,

 

         Cu ocazia desfășurării Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română, adresăm tuturor participanților bun venit și succes la această prestigioasă competiție!

            Șansa pe care Ministerul Educației a acordat-o Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița de a fi gazda dumneavoastră reprezintă recunoașterea valorii școlii dâmbovițene, atât prin competitivitatea elevilor, cât și prin priceperea dascălilor de a descoperi și modela tinerii talentați. Considerăm că Olimpiada de Limba și Literatura Română nu este o simplă confruntare, ci o sărbătoare a talentului, a creativității și originalității, un moment de împlinire a vocației.

           În mod special pentru noi, Olimpiada ne oferă prilejul de a vă face cunoscut orașul care i-a afirmat pe Vasile Cârlova, Ion Heliade Rădulescu sau Mircea Horia Simionescu, de a vă conecta la tradiția istorică a fostei capitale medievale, de a promova imaginea școlii târgoviștene. Interesul pentru valoarea creației literare și respectul pentru creatorii de frumos ne îndreptățesc să sperăm că Târgoviștea, cetatea celor 33 de voievozi, va fi o sursă autentică de inspirație, un loc de întâlnire al viitorilor scriitori. Sperăm într-o excelentă stimulare a capacităților d-voastre de receptare a mesajului literar și de exprimare artistică  prin contactul direct cu aceste locuri încărcate de istorie.

     Participarea voastră la această Olimpiadă confirmă valoarea învățământului din România,   potențialul creator al elevilor și dorința de performanță în literatură. Reprezentați elita speranțelor românești în domeniul creației literare. Să fiți mândri de talentul vostru care înnobilează spiritul și creează un mediu mai frumos. Prin voi, lumea are o șansă în plus de a deveni mai solidară, mai generoasă și, poate, mai curată moral. Vă dorim mult succes și să dobândiți o experiență fructuoasă la Târgoviște. Mulțumim profesorilor care v-au îndrumat, dar în egală măsură și instituțiilor care s-au implicat în buna desfășurare a acestui eveniment.

          Să câștige cei mai buni dintre cei buni!

 

 

Prof. dr. Gabriela Istrate

Inspector Școlar General Adjunct

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Bine ați venit la Târgoviște!

 

 

           În acest an, prin etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura română şi vizita celor mai buni elevi calificaţi la această disciplină, Cetatea domnească-trecut! își adună foșnetul paginilor îngălbenite și își pleacă fruntea de litere în fața genialității-viitor!.

      Pe 12 aprilie, Cetatea a intrat în direct cu Stația Spațială Internațională și o adolescentă a primit răspuns... cosmic de la un astronaut: Diana (17) Care este cel mai frumos lucru pe care îl puteţi vedea din spaţiu? Over.

Jeff Williams Cel mai frumos lucru pe care îl putem vedea din spaţiu este Pământul în sine, cu (…) iluminarea lui, apusuri de soare, răsărituri, ploaie, terenul, oceanele, vremea, toate acestea sunt cele mai frumoase. Over.

        Pe 20 aprilie, Târgoviștea intră în direct cu elita națională  a Limbii și Literaturii Române și vom putea vedea  adolescenți veniți la Olimpiadă pentru a pune în paginile talentului apusuri de soare, răsărituri, ploaie, terenul, oceanele, vremea, prin lucrări și răspunsuri. Pentru noi, toate acestea sunt cele mai frumoase, căci în zarea lucrărilor olimpicilor stau ziua de ieri și cea de mâine. 

        Îmi face o deosebită plăcere să vă salut şi să vă urez să aveți un timp bun la noi, un moment privilegiat al  istoriei și împlinirii personale.

           Succes tuturor!

 

 

Prof. Tatiana Ghiță

Inspector școlar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa